Valkeavuoren liikuntahalli

Kaarinan Valkeavuoren helmikuussa 2022 käyttöön avattu palloiluhalli täyttää vaativatkin toiveet. Uusi liikuntahalli mahdollistaa useiden palloilulajien osalta paremmat harjoittelu- ja peliolosuhteet pääsarjatason olosuhdekriteereitä myöten.

Valkeavuoren liikuntahalli valmistui NCC Suomi Oy:n urakoimana ja Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy:n ajallaan ja budjetissa. Työt aloitettiin marraskuussa 2020 ja valmista tuli runsas vuosi myöhemmin.

Koulujen läheisyys kirittämässä hanketta

Koulujen läheisyys puolusti hallin rakentamissuunnitelmaa. Kaarinan keskusta-alueen kehittäminen pitää sisällään mm. Valkeavuoren kampuksen uudisrakennushankkeen. Tulevan kampus-alueen käyttäjiksi tulevat varhaiskasvatusikäiset lapset, koululaiset luokka-asteilta 1-9, perusopetuksen erityisoppilaat, lukiolaiset sekä perhepalveluiden asiakkaat. Tässä yhtälössä Valkeavuoren liikuntahalli toimii päiväkäytössä ala- ja yläkoululaisten sekä lukio-opiskelijoiden keskuudessa. Myöhemmin toteutettavaan uuteen koulurakennukseen tehdään sisäyhteys suoraan halliin.

Ura Basketin uusi kotihalli

Vastaavasti ilta- ja viikonloppukäytön suurimmaksi käyttäjäryhmäksi ennustetaan Ura Basketin urheiluseuraa, joka saa Valkeavuoren liikuntahallin kotikentäkseen. Seurassa on 700 jäsentä, joista yli puolet on lisenssipelaajia.

Ura Basket pelaa kahdeksalla joukkueella valtakunnan sarjoja ympäri Suomea. Näistä kahdeksasta joukkueesta puolet pelaa SM-sarjatasolla. Seuran harrastaja- ja pelaajamäärät tekevät Ura Basketista ison seuran.

Uudessa hallissa Ura Basketille on tarjolla 60 tuntia harjoitteluaikaa. Ura Basket käyttää viikoittain harjoitteluun yli 120 tuntia.

Monikäyttöinen urheiluhalli Kaarinalaisten käyttöön

Halliin sisälle tullessa ensimmäiseksi kiinnittää huomion valoisuuteen ja avaruuteen. Katto on 8 metrin korkeudessa ja leveyttäkin on salissa kiitettävästi. Salialaa on noin 1 500 neliötä ja kokonaisneliömäärältään halli on noin 3 500 neliötä.

Kenttäalue on jaettavissa yhdellä ääntäeristävällä Aura 400 nostoseinällä ja kahdella Aura 220 laskosverkkoseinällä pienempiin alueisiin, jolloin eri käyttäjäryhmät voivat käyttää tilaa samanaikaisesti. Toisessa kerroksessa on tilat kahvilalle, vaatesäilytykselle, toimistotilalle ja neuvotteluhuoneelle. Toisen kerroksen aula- ja kahviotilaa voidaan rajata pimentävillä sisustusverhoilla. Toisen kerroksen parvi on suojattu palloilta Aura 100 suojaverkoilla. Hallissa on myös oheisharjoittelutila, joka mahdollistaa alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn ennen ja jälkeen omaa pelivuoroa.

Uudet tilat mahdollistavat koripallon lisäksi salibandyn, lentopallon ja futsalin pelaamisen. Koripallolla on Kaarinassa sen verran vahva asema, että hallin lattiamateriaalista ei jouduttu kiistelemään, mutta parkettiin on maalattu myös salibandykentän viivat.

Valkeavuoren hallin kokonaiskustannusarvio oli 7,5 miljoonaa euroa. Itse hallin osuus budjetista oli hieman alle seitsemän miljoonaa.