Trivium Retoriikka

Trivium Retoriikka -toimitilakiinteistön rakentaminen Turun Kupittaalla alkoi maaliskuussa 2019 YIT Suomi Oy:n toimesta Veritas Eläkevakuutusyhtiölle. Kohde valmistui marraskuussa 2020.

Kruunu kasvavaan kaupunginosaan

Kupittaa on Turun tärkeimpiä työssäkäynti- ja yritysalueita, ja Trivium Retoriikka tuo alueelle noin 700 uutta eri alojen asiantuntijaa.

Kahdeksan toimistokerroksen lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat ensimmäisen kerroksen vastaanottoaula ja neuvottelutilat sekä kolmitasoinen pysäköintihalli. Yhdyskäytävää pitkin pääsee nauttimaan myös viereisen rakennuksen ravintolapalveluista. Ensimmäisen kerroksen neuvotteluhuoneita vuokraa Vierailu- ja Innovaatiokeskus Joki.

Kiinteistön kolme ylintä kerrosta käsittää Veritaksen pääkonttorin, ja viiteen alempaan kerrokseen toimitilansa on sijoittanut henkilöstöpalveluyritys Eezy sekä kohteen rakenne- ja talotekniikkasuunnittelija Sweco.

Ekologinen ja muuntojoustava toimistorakennus

Muotoilultaan innovatiivinen kiinteistö pitää sisällään noin 10 000 m² toimistokokonaisuuden. Vähähiilinen toimisto on BREEAM Excellent-sertifioitu. Toimistotilojen lämmityksestä ja jäähdytyksestä vastaa hybridiratkaisu, jossa hyödynnetään 18 maalämpökaivoa. Muita kestäviä ratkaisuja ovat mm. sähköautojen latauspisteet ja aurinkopaneelit, joilla tuotetaan sähköä pääasiassa ilmanvaihtokoneille.

Ensimmäisen kerroksen neuvottelutilojen muuntojoustavuuteen panostettiin erityisesti, jotta tilat palvelisivat mahdollisimman monia erilaisia käyttäjäryhmiä. Perinteistä huonekorkeutta korkeampiin neuvottelutiloihin sijoitettiin Aura 600 siirtoseiniä, joilla suuremmasta neuvottelutilasta saadaan muodostettua joustavasti yksi tai useampi erillistila.

Muuntojoustavuutta parantaa kattosäteilijöiden käyttö, joiden sijoittelun ansiosta tilaan voidaan rakentaa tarpeen mukaan väliseiniä tai muokata tilasta avotoimisto. Myös valaistuksenohjaus on ohjelmoitavissa vastaamaan tilamuutoksia.

BREEAM-ympäristösertifioinnin mukaista talotekniikkaa

Swecon energiasuunnittelijat ja ympäristökonsultit varmistivat hyvät sisäolosuhteet ja lämpötalouden olosuhdesimuloinneilla. Esimerkiksi ikkunat ja niiden screenverhot on optimoitu niin, että sisään pääsee riittävästi päivänvaloa, mutta jäähdytettävä lämpökuorma ja valon häikäisytaso pysyy kohtuullisena. Myös ulkoneva julkisivu suojaa suoralta auringonpaahteelta, ja valaistus säätyy automaattisesti päivänvalon mukaan. Kattohuoneiston jatkuvasti auringonvalolle altistuviin neuvottelu- ja edustustilojen ikkunoihin valikoitui Zip Screenit, joilla auringon lämpökuorma saadaan minimoitua jo ennen sisätilaan johtumista.

Trivium Retoriikka sijoittuu edelleen vauhdikkaasti kasvavaan Kupittaan kaupunginosaan reilun parin kilometrin päähän keskustan sykkeestä. Alueessa nivoutuu yhteen modernit toimitilarakennukset, rauhalliset omakotitalot sekä urheilullinen ja viihtyisä puistomiljöö.

Kuvat: YIT Suomi Oy ja Vierailu- ja Innovaatiokeskus Joki