Nouste Areena

Tammikuussa 2021 Nousiaisiin valmistunut liikuntahalli Nouste Areena tarjoaa käyttäjilleen monipuolisen kattauksen sisäliikuntalajeja kompaktissa pakkauksessa. SRV Rakennus Oy:n urakoima ja Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotilan suunnittelema hanke on mittava satsaus kehittyvälle kunnalle. Turun kupeessa sijaitseva Nousiainen on uuden, parannellun 8-tien johdosta nopeasti saavutettavissa. Uuden Nouste Areenan odotetaankin palvelevan niin lähialueen urheiluseurojen käyttäjäkuntaa, kuin viereisellä tontilla sijaitsevan Henrikin yhtenäiskoulun oppilaitakin.

Yksi tila – monta käyttötapaa

Täysimittainen (40 x 20 m) kenttä palvelee upeasti perinteisiä sisäpalloilulajeja. Myös pesäpallon lyöntiharjoittelu on otettu huomioon sijoittamalla Aura 240 Net -lyöntiharjoitteluseinä salin päätyyn. Lyöntiharjoitteluseinä suunniteltiin siten, että seinä soveltuu myös golf-harjoitteluun, jotta toiminnallisuuksia voitiin lisätä myös tätä kautta kattavammaksi.

Areenan katsomot on mitoitettu 150 hengelle. Tilan käyttäjiä palvelee myös tilavat sosiaalitilat, aulakahvila sekä salin yhteyteen sijoitettu, Design by irokoo -huopaovilla rajattu kuntosali. Ääntä absorpoivat huopaovet tekevät tilasta miellyttävän harjoitella kovillakin painoilla. Liikuntatilan yhteyteen sijoitetut huopaovet varustettiin alaohjauskiskolla, jotta ovet säilyttävät ryhtinsä pelien vauhdikkaista käänteistä huolimatta.

Kuntosali rajattiin kolmella Design by irokoo -huopaovella liikuntasalitilasta.
Kuntosali rajattiin kolmella Design by irokoo -huopaovella liikuntasalitilasta.

Kentää on jaettavissa kolmeen osaan kahdella Aura 220 laskosverkkoseinällä. Tilasta haluttiin kevyt ja valoisa, joten kevyet laskosverkkoseinät mahdollistivat valon ja ilmatilan jakautumisen kaikille kenttäalueille tasaisesti.

Aura 240 Net -lyöntiverkkoseinä sijoitettiin salin päätyyn