Kauppi Sports Center

Tampereen Kauppiin avattiin tammikuussa uusi yksityinen urheilukeskus Kauppi Sports Center. Liikuntakeskuksen lisäksi Kauppiin on nousemassa laaja-alainen urheilukampus sekä Norlandian liikuntapainotteinen päiväkoti. Keskus kokoaa seiniensä sisäpuolelle myös mittavan osan urheiluhallintoa, kun Hämeen Liikunnan ja Urheilun lisäksi vuokralaisiksi ovat sitoutuneet salibandyliitto, jääkiekkoliitto sekä Ilveksen futsal- ja salibandyjaostot.

Kauppi Sports Centerin hankkeessa yhteistyökumppanina ja pääurakoitsijana toimi Aki Hyrkkönen Oy. Kaupin tenniskenttien paikalle kohonnut urheilukeskus oli yhteensä yli 15 miljoonan euron investointi. Investoinnin päämääränä on tarjota monipuolisia liikunta- ja kokoustiloja. Liikuntapaikkoja ovat muun muassa kolme monitoimikenttää sisäpalloilulajeille, kuusi sulkapallokenttää, kuntosali sekä tilat telinevoimisteluun ja kamppailulajeille.

Olimme mukana hankkeessa toteuttamassa monitoimikenttien jaottelua Aura 200 laskosseinillä. Seinillä tavoiteltiin kevyttä tilanjakoa ja nopeaa tilan muunneltavuutta. Lähes 46 metriä leveät nostoseinät keskimmäisen salin molemmissa reunoissa toteutettiinkin yhtenäisinä konstruktioina. Seinien äärilaitaan toteutettiin kulkuaukot, jotta liikkuminen eri tilojen välillä pysyy mahdollisena.

 

Lähtötilanteessa varauksia nostoseinän asennukselle ei oltu huomioitu ja vakiorakenteinen ratkaisu ei kohteeseen soveltunut. Mallintamisen avulla mekanismi saatiin kuitenkin mahdutettua siististi pilarilinjan taakse.

Uusi urheilukeskus on otettu Tampereella ilolla vastaan. Esimerkiksi Ilveksen futsal-toiminnan salivaraukset on hajautettu ympäri kaupunkia ja nyt harrastustoiminta on saanut vakiinnutettua sijaintinsa yhden katon alle. Lisäksi odotettavissa on laajaa synergiaa eri toimijoiden, nykyisten sekä tulevien vuokralaisten keskuudessa.