Henrikin yhtenäiskoulu

Henrikin koulu auditorio

Nousiaisiin valmistunut Henrikin yhtenäiskoulun laajennus otettiin käyttöön koulun syyslukukaudelle 2021. Lähes 500:n oppilaan yhtenäiskoulun tiloihin sijoittuu ala- ja yläkoulun vuosiluokkien lisäksi myös lukion opetustiloja. Kohde valmistui alkuperäiseen aikatauluunsa nähden etuajassa.

Rakennustoimisto Lainio & Laivorannan urakoiman kohteen suunnittelijana toimi Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila.

Henrikin koulu

Aula sykkii elämää

Laajennusosan sydämenä toimii ruokasali, joka yhdistyy aulatiloista auditorioon sekä vastapäiseen musiikkitilaan. Molemmat tilat on mahdollista sulkea erillisiksi tilakokonaisuuksiksi siirtoseinillä. Musiikkitila muuntautuu näyttämötasanteeksi siirtoseinää avaamalla sekä näyttämöverhoja siirtämällä. Etuprojisointiin tarkoitetut valkokankaat auditoriossa ja näyttämöllä ovat siististi piilossa alakaton yläpuolella, katseiden ulottumattomissa.

Tavanomaista korkeampi aulatila on avara ja valoisa. Aulan, auditorion ja musiikkitilan korkeisiin ikkunoihin toteutettiin näyttämökankaiden kanssa yhteneväisiä sivuverhoja sekä valonmäärää helposti säädettäviä pystylamellikaihtimia.

Toiminnallisuus keskiössä

Jakelukeittiön ruoannoutopisteisiin tuotiin luonnonvaloa jakamalla ja rajaamalla tila kuvioiduilla lasiliukuelementeillä.

Massiiviset, siirrettävät ja lukittavat lasielementit ohjaavat sijoittelullaan oppilaiden kulkua noutopisteisiin siten, että kulku tilaan ja tilasta pois on luontevaa ja soljuvaa.

Keittiön jakelutilan taakse sijoittuva varastotila on rajattavissa koivuviilutetuilla liukuovilla.

Ylempien kerroksien opetustiloja jaetaaan luonnonvaloa läpipäästävillä lasitaiteseininillä sekä umpinaisilla, tussitaulupintaisilla siirtoseinillä.