Elenia-Areena, Hämeenlinna

Hämeenlinnan keskustan kupeeseen 2014 valmistunut Elenia-Areena nosti paikallisen huippu-urheilun sisäliikuntamahdollisuudet uudelle tasolle. Ensimmäinen tapahtuma, joka areenassa järjestettiin, oli Suomi-Belgia lentopallomaaottelu. Hankkeen pääurakoinnista vastasi Lemminkäinen Talo Oy. Hankkeen rakennustyöt aloitettiin kesällä 2013, jolloin suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana oli energiatehokkaiden, hyvien ja toimivien sisäliikuntatilojen luominen kaupunkilaisille.

Urheilukäytössä 65 x 42 m areena on jaettavissa kolmeen täysikokoiseen salibandykenttään. Keskimmäinen kenttä on lisäksi jaettavissa vielä kolmeen erilliseen lohkoon.

 

Areenan tilanjakamisessa käytettiin äänieristettyä Aura 400 nostoseinää. Pelialueita rajaa kevytrakenteisemmat Aura 200 laskosverkkoseinät, jotka tekevät tilasta ilmavan ja valoisan. Nostoseinien urakka oli mittava, sillä yksistään Aura 400 nostoseinälle muodostui mittaa lähes 49 metriä. Aura 200 laskosverkkoseinät toteutettiin 43,5 m ja 22 metrin lohkoleveyksissä. Kaikkien seinien korkeus ylitti 12,5 metriä säilyttämällä hallin vapaan korkeuden 10,5 metrissä.

Uusi Elenia Areena tarjoaa toiminta-ajatuksensa kautta ainutlaatuisen kohtaamispaikan ja mahdollisuuden elämyksiin niin liikunnan kuin myös kulttuurin parissa.
Elenia Areena toimii päivisin tärkeänä osana koululiikuntaa, tarjoamalla oppilaille uusia ja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia.

Elenia Areena on Hämeenlinnan seudulla keskeinen tila, jossa järjestetään laajasti erilaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Konserttikäytössä areena taipuu 3000 henkilön monitoimiareenaksi. Myös vuosi 2015 näyttää vilkkaalta. Tiedossa on vakiokäyttäjien lisäksi 5-6 erillistä tapahtumaa. Vuodelle 2016 tapahtumia on jo varattuna mm. Power Cup, joka on maailman suurin lentopallotapahtuma. Silloin Hämeenlinnassa on yhden viikonlopun aikana pelaamassa yli 10 000 nuorta.